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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pesca e Aquicultura. |
Data corrente: |
09/06/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PINCINATO, R. B. M.; OGLEND, A.; BERTOLINI, R. M. B.; MUÑOZ, A. E. P. |
Afiliação: |
RUTH BEATRIZ MEZZALIRA PINCINATO, UNIVERSITY OF STAVANGER, Norway; ATLE OGLEND, UNIVERSITY OF STAVANGER, Norway; RENATA MELON BARROSO BERTOLINI, MAPA, Porto Alegre-RS; ANDREA ELENA PIZARRO MUNOZ, CNPASA. |
Título: |
The São Paulo wholesale seafood market: A study of fish prices in Brazil. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture Economics & Management, v. 26, n. 3, p. 259-282, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/13657305.2022.2079762 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We analyze fish pricing in the São Paulo wholesale market, the second largest seafood market in South America. Quantitative price analysis is complemented by interviews with participants in the value chain to answer how the multitude of fish products supplied in this market are related and the challenges facing future growth. The results reveal a clear separate pricing of domestically produced fishery species (whitefish and pelagics) from the internationally traded aquaculture species (tilapia and salmon). Tilapia and salmon are uniquely priced, less volatile and more persistent with a price dynamic more akin to local terrestrial meats. Fishery prices show large month-by-month fluctuations and compete more with each other. Participants in the different levels of the value chain corroborate the uniqueness of salmon and state a preference for stable availability and low prices, with less concern about the specific sourcing of fish (aquaculture/fisher, or domestic/imported). |
Palavras-Chave: |
São Paulo. |
Thesagro: |
Aquicultura; Importação; Mercado Nacional; Peixe; Preço. |
Thesaurus Nal: |
Aquaculture; Fisheries; Food prices; Imports; Market analysis; Seafoods; Wholesale marketing. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143912/1/aem-2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 5 | |
1. | | HOSHINO, M. D. F. G.; RAMOS, R. da S.; LOPES, J. R. T.; RIBEIRO, R. A.; RODRIGUEZ, A. F. R.; SILVA, T. C. da; FARIA, F. S. E. D. V. de; TAVARES-DIAS, M.; OZORIO, R. O. de A.; YOSHIOKA, E. T. O. Innate immune response of pirarucu improved with yeast-supplemented diets. Aquaculture Reports, v. 18, p. 1-5, Nov. 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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2. | | DIAS, M. K. R.; YOSHIOKA, E. T. O.; RODRIGUEZ, A. F. R.; RIBEIRO, R. A.; FARIA, F. S. E. D. V.; OZÓRIO, R. O. A.; TAVARES-DIAS, M. Growth, physiological and immune responses of Arapaima gigas (Arapaimidae) to Aeromonas hydrophila challenge and handling stress following feeding with immunostimulant supplemented diets. Fish & Shellfish Immunology, v. 84, p. 843-847, 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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3. | | PANERO, J. S.; SILVA, H. E. B. da; PANERO, P. S.; SMIDERLE, O. J.; PANERO, F. S.; FARIA, F. S. E. D. V.; RODRIGUEZ, A. F. R. Separation of Cultivars of Soybeans by Chemometric Methods Using Near Infrared Spectroscopy. Journal of Agricultural Science, v. 10, n. 4, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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4. | | HOSHINO, M. D. F. G.; MARINHO, R. das G. B.; PEREIRA, D. F.; YOSHIOKA, E. T. O.; TAVARES-DIAS, M.; OZORIO, R. O. de A.; RODRIGUEZ, A. F. R.; RIBEIRO, R. A.; FARIA, F. S. E. D. V. de. Hematological and biochemical responses of pirarucu (Arapaima gigas, Arapaimidae) fed with diets containing a glucomannan product derived from yeast and algae. Acta Amazonica, Manaus, v. 47, n. 2, p. 87-94, 2017.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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5. | | DIAS, M. K. R.; SAMPAIO, L. S.; PROIETTI-JÚNIOR, A. A.; YOSHIOKA, E. T. O.; RODRIGUES, D. P.; RODRIGUEZ, A. F. R.; RIBEIRO, R. A.; FARIA, F. S. E. D. V.; OZÓRIO, R. O. A.; TAVARES-DIAS, M. Lethal dose and clinical signs of Aeromonas hydrophila in Arapaima gigas (Arapaimidae), the giant fish from Amazon. Veterinary Microbiology, v. 188, p. 12-15, 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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Registros recuperados : 5 | |
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Registro completo
Biblioteca(s): |
Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Rondônia. |
Identificador: |
41 |
Data corrente: |
09/05/2002 |
Data da última atualização: |
09/05/2002 |
Código do título: |
0904902 |
Título e Subtítulo: |
ACOMPANHAMENTO CONJUNTURAL DA AGROPECUARIA DE RONDONIA |
Entidade: |
CEPA-RO |
Local de publicação: |
Porto Velho-RO |
Periodicidade: |
irregular |
Editora: |
CEPA-RO |
Coleções da unidade: |
Embrapa Rondônia 1981 1(5); 1982 2(1-2); 1984 1(1-2,4-11); 1985 1(12-13,16); 1986 1(17); |
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